Activision Blizzard bevindt zich nog steeds in het oog van de storm, dit keer vanwege ernstige beschuldigingen van mishandeling en misbruik van vrouwelijke werknemers.

Het Amerikaanse softwarehuis dat het leven schonk aan World of Warcraft en vele andere nu historische titels, staat centraal in ernstige afleveringen van mishandeling en misbruik. Het bedrijf werd aangeklaagd voor afleveringen van machismo jegens enkele collega's. Deze zouden, naast lagere lonen en minder groeimogelijkheden in het bedrijf, op verschillende manieren zijn mishandeld.

De klacht beschrijft hoe veel mannen tijdens de werkuren tijd doorbrengen met het spelen van videogames tussen grappen van seksuele aard, waarbij ze luchtig verwijzen naar verkrachting, en hun taken delegeren aan collega's. Ook de behandeling die is voorbehouden aan degenen die ook voor hun kinderen moeten zorgen, wordt genoemd: deze vrouwen worden niet alleen bekritiseerd, maar ook uitgesloten van bedrijfsbijeenkomsten.

De ergste episode betreft echter de zelfmoord van een werknemer. Tijdens een zakenreis zou ze onderworpen zijn geweest aan: seksueel misbruik en intimidatie vergezeld van de openbaarmaking van persoonlijk materiaal op de telefoons van collega's. Na zo'n misbruik te hebben ondergaan, zou de vrouw besloten hebben zelfmoord te plegen.

Op dit moment heeft Activision Blizzard besloten een intern onderzoek te starten om licht op de feiten te werpen, ook al definieert het de beschuldigingen voor een groot deel vertekend.

We hopen dat recht wordt gedaan en dat Blizzard de juiste actie onderneemt.