Nintendo heeft een verklaring gepubliceerd waarin staat dat: zal geen grotere winstmarges hebben met de nieuwe versie van Switch. Het bedrijf uit Kyoto was genoodzaakt dit detail te specificeren vanwege een artikel dat de afgelopen dagen is verspreid.

Nintendo's reactie

In een rapport van 14 juli In feite, Bloomberg de technische kenmerken en kosten voor de consument van de nieuwe console had geanalyseerd Nintendo Switch OLED. De Amerikaanse krant concludeerde dat Nintendo voor elke verkochte eenheid een winstmarge van $ 10 hoger zou hebben dan het standaardmodel.

De nieuwe versie van de Switch kost eigenlijk meer dan het origineel, en de technische kenmerken zijn niet zo geavanceerdVolgens Bloomberg is de meerprijs volledig gerechtvaardigd. Maar Nintendo ontkende alle beschuldigingen en verklaarde:

“Een rapport van 15 juli (Japanse datum) beweert dat de winstmarges van de Nintendo Switch (OLED-model) hoger zijn dan die van de Nintendo Switch. Om volledige transparantie voor investeerders en consumenten te garanderen, we specificeren dat deze verklaring onjuist is."

De reactie van het bedrijf uit Kyoto is echter laconiek in de technische details. Het is nog niet gepubliceerd geen concrete antwoorden op de berekeningen van Bloomberg, wat de kosten van technische OLED-verbeteringen op $ 40 per eenheid bracht. De console kost bij de lancering $ 350, 50 meer dan de originele versie.

Switch OLED wordt de enige nieuwe console

Nintendo bleef toen nog eens specificeren dat Switch OLED is de enige console die Nintendo de komende maanden wil uitbrengen. Dit verstikt elke mogelijke speculatie over een volgend "pro"-model, dat de afgelopen maanden werd aangewakkerd door geruchten die elkaar opvolgden over de technische kenmerken van de nieuwe Nintendo-console.

Geruchten circuleerden voorafgaand aan de aankondiging, en gerapporteerd door Bloomberg zelf, beschreven er een: console heel anders dan wat toen Nintendo presenteerde. De meest besproken feature was de 4K resolutie, mogelijk gemaakt door een samenwerking met Nvidia maar afwezig in Swtich OLED.