Neill BlomkampNeill Blomkamp, directeur van Elysium en District 9, is een samenwerking aangegaan als "Hoofd Visionair" met Gunzilla-spellen. Dit is een langetermijnovereenkomst waarmee de Zuid-Afrikaanse directeur zijn stempel kan drukken op het volgende project van het onafhankelijke softwarehuis.

Spreken met IGN, Blomkamp legde uit dat de titel in de werken verhalende elementen en zijn mogelijkheden zal hebben van de regisseur zal worden benut om het ontwerp, de audiosector en de storytelling te verbeteren.

"Het verschil met het regisseren van een film is dat je je niet hoeft te gedragen als een single point dat het hele creatieve team aanstuurt" Blomkamp zei, “Maar je moet ervoor zorgen dat je echt in een team zit. Ik kan mezelf ook met een definitief standpunt presenteren, maar dit moet op twee niveaus werken. Het moet door een groter team worden geaccepteerd als de juiste creatieve richting. En het moet in de eerste plaats ook iets zijn dat kan worden geïntegreerd met de gameplay-architectuur, zodat de hele game ervan profiteert "

De regisseur zal in dit project samenwerken om, zoals gezegd, de verhalende sector van het werk te verfijnen, op een manier die Blomkamp zelf definieerde, vergelijkbaar met het werk van George RR Martin voor de realisatie van Elden Ring samen met Van Software.

"Videogames worden wat cinema was in de twintigste eeuw" zei de directeur, “Ze zullen de dominante vorm van cultureel entertainment zijn en ik wil daar zijn. Door mijn verhalen te mixen met visuele effecten en interesse in 3D-graphics, wil ik voor lange tijd een hoofdkwartier voor videogames maken. Dus als de game succesvol is en alles werkt, blijf ik hopelijk nog lang in Gunzilla”.