De afgelopen uren vond het belangrijkste evenement van het jaar plaats voor fans van Warframe, The TennoCon 2021, waarin al het nieuws werd aangekondigd dat in de toekomst op free-to-play zal verschijnen.

Onder al het nieuws aangekondigd door Digital Extremes (inclusief één) mobiele versie van Warframe waarover nog heel weinig bekend is) valt zeker op de inleiding van twee nieuwe functies waar de community al lang om heeft gevraagd in de titel, de cross-play en cross-save.

Om te onthullen dat het was Sheldon Carter, algemeen directeur van Digital Extremes, waarin wordt uitgelegd dat het bouwen van een grote verenigde Warframe-gemeenschap een van de fundamentele doelstellingen is van de studio, die ook tot doel heeft de releasedatums van alle updates en uitbreidingen, ongeacht het platform, te verenigen.

Op dit moment hebben we echter geen precieze datum over wanneer cross-play en cross-save op Warframe zullen worden geïmplementeerd, maar alleen dat het zal gebeuren. tegen het einde van het lopende jaar. We moeten dus gewoon wachten op officieel nieuws van de kant van Digital Extremes.