In de afgelopen uren Phil Spencer, hoofd van de divisie Xbox van Microsoft, was te gast bij de Nogal grappige gamescast, podcast waarin de manager nieuws onthulde dat in de toekomst zou kunnen komen voor de gamepad van het bedrijf Redmond.

De Xbox Series S / X-pad, zoals we weten, is in feite niet aanwezig grote verschillen vergeleken met die van Xbox One (en dat is oké, aangezien de laatste een geweldig apparaat was), maar volgens de onthulling door Spencer, zou Microsoft een richtsnoer kunnen nemen van wat er is gedaan door Sony col Dualsense in de toekomst.

Hoewel Phil Spencer in feite herhaaldelijk heeft benadrukt dat de Xbox in de nabije toekomst geen "geweldige hardwareaccessoires" (zoals een VR-viewer bijvoorbeeld), zou de pad in plaats daarvan een evolutie kunnen zien tijdens de generatie, door functies in te voegen zoals precies adaptieve triggers e haptische feedback.