Als een goede liefhebber van cinema, Hideo Kojima hij stelde de nomenclatuur niet bijzonder op prijs Director's Cut datum naar de PS5-versie van Death Stranding, naar de volgende komen September 24. Met dit uitgangspunt er vate de Metal Gear opende de controverse op Twitter.

Binnen de post was de goede Hideo zeer kritisch over het oneigenlijke gebruik van de term die tot het cinematografische vocabulaire behoort:

“Een director's cut van een film is een extra cut die wordt gemaakt bij een kortere versie van de film en die met tegenzin wordt vrijgegeven door de regisseur die niet de kans heeft gehad om het geheel te monteren, of ingekort vanwege de lange tijd. In het spel zal er niet zijn wat werd gesneden, maar wat later werd geproduceerd. Dus naar mijn mening noem ik het niet graag 'director's cut'.

Wat denk je? Is er een meer geschikte nomenclatuur voor dit soort producten?