CrowfallNa een Kickstarter-campagne en vele jaren van ontwikkeling, Crowfall verlaat bèta e komt officieel op de markt.

De MMORPG-sandbox met een belangrijke focus op PvP, streeft naar een dynamisch campagnesysteem met een begin en een einde, evenals een spelwereld die volledig wordt beïnvloed door de keuzes van de spelers.

"Crowfall vertegenwoordigt een nieuwe grens van online gaming" legt de creatief directeur uit J. Todd Coleman, “Was ontworpen als een dynamische feodale wereld in constante verandering. Het verhaal van Crowfall wordt geschreven door de spelers. Ze zullen gebieden terugwinnen, grote vestingwerken bouwen, hun buren aanvallen, allianties smeden en rijken omverwerpen. Hun daden zullen de wereld vormen ”.

Het project is ongetwijfeld zeer ambitieus en probeert enkele van de meer mechanica op te poetsen "Onaangenaam" zoals de race om de inhoud van het eindspel. Het spel heeft inderdaad een vrij snel progressiesysteem en heeft tot doel de speler rechtstreeks in de breedte en complexiteit van de kerninhoud te projecteren, zoals gevechten, landbouw en knutselen.

Er moeten echter nog veel twijfels worden opgelost over de technische sector: graphics zijn zeker niet een van de sterke punten van Crowfall en tijdens de bètafasen kwamen verschillende kritieke problemen naar voren die hopelijk met deze definitieve versie zijn opgelost.

Crowfall adopteert een buy-to-play-model en het is betaalbaar in verschillende edities, met een prijs die begint vanaf 39,99 euro. Het is ook mogelijk om je te abonneren op een maandelijks premium abonnement dat enkele gratis geschenken en gemak voor spelers garandeert.