Er hangt een sfeer van vertrek in huis Codemasters, maar niet om de redenen die u denkt. Sterker nog, in de afgelopen uren hebben zowel de CEO Frank Sagnier dat de CFO Rashid Varachia hebben formeel hun ontslag ingediend en verlaten het Britse softwarehuis richting de eind juli.

Codemasters Electronic Arts EAEen vertrek dat ervoor zorgde dat er alarmbellen gingen rinkelen binnen de Dirt-, GRID- en F1-gemeenschap, wat de naderende absorptie van hun favoriete softwarehuis door EA. Echter, volgens de woorden van een vertegenwoordiger van Electronic Arts en gerapporteerd over de GameIndustry.biz, heeft het vertrek van de twee organisatiefiguren niets te maken met de aankoop van het softwarehuis door het Californische bedrijf, met de vermelding als volgt of het al eerder is geprogrammeerd.

"We zijn Frank en Rashid ongelooflijk dankbaar voor alles wat ze hebben gedaan voor Codemasters en Electronic Arts […] We kennen de 'cultuur' die ze hebben gecreëerd en hun innovatieve geest zal via hun team in de studio blijven leven."