In de afgelopen uren, EA's Battle Royale Apex Legends bleef volledig onspeelbaar vanwege een hacker aanval die game-afspeellijsten op alle platforms (pc, PlayStation, Xbox en Switch) heeft geteisterd. De boosdoener van dit vandalisme? Een echte protestbeweging gewijd aan Titanfall.

Het doel van de hackeraanval was heel duidelijk en transparant: vervang alle beschikbare afspeellijsten door een benoemde modus savetitanfall.com. Als je de site bezoekt, word je begroet door een echte protestposter, die Respawn en EA ervan beschuldigt jarenlang de verschillende klachten van de Titanfall-gemeenschap, spelers met een titel die verscheurd is door exploits, cheaters en DDOS-aanvallen, te hebben genegeerd. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, nam de site echter afstand van de hackeraanval en verschoof de schuld naar externe mensen die de zaak ter harte namen.

Op dit moment is Respawn erin geslaagd het probleem te bufferen, waardoor het spel weer stabiel en speelbaar is. Maar zullen ze iets kunnen betekenen voor de oudere broer van hun nieuwste creatie? Volgens de woorden van de directeur Communicatie: Ryan K. Rigney de situatie zou echter met zich meebrengen: een belangrijke en frustrerende tijdrovende, die moet gaan naar plagen exploits die geen teken van toename vertonen.