Vorig weekend Final Fantasy XIV overtrof zijn vorige record van gelijktijdige gebruikers op Stoom, het bereiken van de figuur van ben 47,542 spelers met elkaar verbonden.

Het nieuws komt van statistiek official van het Valve-platform, waarin wordt vastgelegd hoe het vorige record voor de MMORPG van Square Enix was 41,200 bereikt in Juni van de 2019, lanceringsperiode uitbreiding Shadowbringers.

Het bijzondere is echter dat op dit moment de lancering van de nieuwe (en nieuwste) uitbreiding van de titel nog niet dichtbij is, aangezien de release van Eindloper staat gepland voor de volgende November. Een reden die daarom deze toestroom van spelers richting Final Fantasy XIV zou kunnen verklaren, is te vinden in het steeds groter wordende stuk community dat losstaat van World of Warcraft, en dat daarom op zoek is naar een nieuwe MMO om naar over te stappen.