De Metroid Dread-trailer toonde het horrorkarakter van de titel dankzij de aanwezigheid van de EMMI-robots. Wat zijn ze? Nintendo reageert.

Verrassend genoeg werd tijdens E2 3 een nieuwe 2021D Metroid getoond met uitgesproken donkere en verontrustende kleuren. Een paar weken later geeft Nintendo ons de eerste details over de robots EMMI al gezien in de trailer met de bedoeling Samus te achtervolgen:

“EMMI's zijn robots van de Galactische Federatie, dus theoretisch zouden ze niet Samus' vijanden zijn. De EMMI's die Samus ontmoet, herkennen haar echter als een vijand en beginnen haar op te jagen. We zijn van mening dat het gebrek aan emotie in EMMI's en hun verwoestende kracht een bedreiging zal vormen die zo groot is dat het spelers angst aanjaagt. Blijf kalm en controleer altijd de kaart bij het betreden van hun gebieden."

Nintendo heeft ook de aanwezigheid bevestigd van controleposten in de buurt van deze gebieden vol vijanden, om niet continu lange reizen te hoeven maken. Samus heeft ook een bepaalde vaardigheid genaamd Fantoommantel waardoor ze onzichtbaar en heel stil kan worden.

Metroid Dread wordt verwacht voor de volgende 8 oktober 2021 exclusief voor Nintendo Switch.