In september 2010 downloadde een vrouw genaamd Luna de nieuwste versie van een indiegame die nog steeds in alpha op zijn laptop. We praten over Minecraft. Ze was heel blij, ze twitterde zelfs "Oooooohhhhhhh MineCraft-update!". Het belangrijkste is dat het de downloadmap tot op heden heeft bewaard.

Dit feit maakte een groep archivarissen erg blij. Het feit dat Luna zorgde voor het maken van een back-up van de versie en het bewaren ervan, stelde de leden van Omniarchive, een collectief van internetarchivaris, in staat om de Alpha 1.1.1-versie te verkrijgen. Dit wordt als uiterst zeldzaam beschouwd omdat het een grafische bug had waardoor het spel zo erg crashte dat het was slechts drie en een half uur beschikbaar om te downloaden, zozeer zelfs dat het nu voor verloren werd opgegeven.

In het kort, Luna, die het verhaal hoorde, doorzocht een oude USB-stick waar ze een oude minecraft.jar vond van 18 september 2010, 21:53 lokale tijd, die ze vervolgens naar de Omniarchive-gemeenschap stuurde voor verificatie.

Maar dat is niet alles. Luna had ook een .jar-bestand van versie c0.29_01, dat archivarissen alleen hadden als onderdeel van een aangepaste download. Nu, als je wilt, kun je beide versies downloaden a1.1.1 dat c0.29_01.