In een recent podcast-interview DroppedFrames, de Xbox-baas Phil Spencer leidde tot een interessant gesprek over Killer Instinct, Rare's vechtgameserie opnieuw gelanceerd in 2013 als een Free-to-Play-game en hoe dit laatste wordt gezien binnen Xbox Game Studios.

Volgens het hoofd van het groene team is de herlancering van de serie op Xbox One zowel binnen de studio's als vooral binnen de community warm onthaald. Het is duidelijk dat de goede Phil de kans niet heeft gemist om de wateren te testen voor een mogelijke terugkeer van de serie in de toekomst, wat duidt op enkele discussies die hij had met Matt Booty, de directeur van Xbox Game Studios.

“Ik zeg het maar, Matt en ik hebben het onderwerp meerdere keren besproken en waar we heen zouden willen en ook al is het op dit moment misschien niet goed, we willen graag iets blijven doen met Killer Instinct. Het is een kwestie van het juiste team en de juiste kans vinden."

Phil herhaalde ook dat het gebrek aan nieuws over de franchise het is niet te wijten aan het gebrek aan wil om het project uit te voeren.