De toekomst van de videogame-industrie staat voor de deur steeds meer richting mobiel. De omzet van smartphonegames concurreert met pc's en consoles en, in tegenstelling tot de laatste, groeit het exponentieel. EA heeft deze trend begrepen en lijkt erop uit om een ​​groot deel van de markt te veroveren.

De eerste echt sensationele zet in deze zin maakte Electronic Arts in februari. In feite $ 2,1 miljard uitgeven, EA heeft Glu . overgenomen, mobiele ontwikkelaar die voornamelijk op beroemdheden gebaseerde games zoals Katy Perry of Kim Kardashian maakt.

De overname van Glu was alleen gericht op: een deel van de mobiele markt winnen voorsprong op de concurrentie. In feite zijn er geen nieuwe projecten van welke aard dan ook die verband houden met de rol van EA in het bedrijf. Een andere aankoop lijkt echter in de tegenovergestelde richting te gaan.

op 23 juni kondigde EA aan dat het de ontwikkelaar zal kopen van Warner Bros. Games Playdemic, auteur van Golf Clash. De titel heeft een enorm succes gehad met meer dan 10 miljoen downloads op het Android-platform. De prijs is dit keer 1.4 miljard dollar, wat samen met de in februari geïnvesteerde fondsen het bedrag van 3.5 miljard geïnvesteerd in minder dan zes maanden. 

Paul Gouge, CEO van Playdemic (rechts)

 

De aard van het vlaggenschip van het bedrijf, een op golf gebaseerde sportgame, suggereert dat: EA heeft mogelijk verdere plannen voor de toekomst van Playdemic. Het softwarehuis produceert ook PGA Tour, gebaseerd op golf, tussen de vele sportgames.

De reden waarom WarnerMedia verkocht Playdemic is strategisch. Het bedrijf maakt een overgangsperiode door als gevolg van de fusie met Discovery en heeft besloten om zijn middelen alleen te richten op games die intellectueel eigendom van Warner exploiteren. Eigenlijk alleen in de Warner Games-catalogus Golf Clash en Scribblenouts ze hebben geen banden met de grote namen in het bedrijf, zoals Harry Potter en het DC-universum.