Vorige maand, SEGA 30 jaar gevierd sonisch met een korte Sonic Central gewijd aan het laatste nieuws gewijd aan hun blauwe stekelvarken. En tussen de aankondiging van Sonic Colors Ultimate en de collectie Sonic Origins, heeft het Japanse softwarehuis de komst aangekondigd van een nieuwe productie voor huidige en next-gen platforms die in 2022 aankomen.

Het is precies met betrekking tot deze nieuwste game in ontwikkeling die, in een interview voor Sonic Stadion, bekende Team Sonic-baas Takashi Iizuka zijn hoge verwachtingen en bracht een van de beroemdste en meest geliefde titels van die tijd terug Dreamcast.

“Sonic Adventure heeft de basis gelegd voor de komende 20 jaar Sonic, en ik hoop dat de nieuwe titel die in 2022 verschijnt, ook de basis legt voor toekomstige games. Dit is het idee achter het doel van het team."

Over ontwikkeling gesproken, Iizuka wilde het nieuws over deze nieuwe Sonic 2022 niet in detail uitdiepen, maar hij herhaalde niettemin de goede wil van het team bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën voor de game, en hoe de steun van fans van fundamenteel belang zal zijn om hen te motiveren en breng de klus af.