Op 16 juni 2021 maakte Facebook bekend dat het binnenkort reclame gaat uitrollen binnen Oculus Quest. De aankondigingen zouden als eerste verschijnen op Blaston, de game van de ontwikkelaar resolutie spellen, en later de apps van twee andere niet-geïdentificeerde ontwikkelaars.

Een week na lancering van het nieuwe project heeft Resolution Games zich echter al teruggetrokken uit het initiatief en is er geen nieuws over de andere twee studio's. De oorzaak van deze beslissing is terug te voeren op: een golf van negatieve recensies dat blaston onmiddellijk na de implementatie van advertenties.

Advertentie in de Oculus Quest-game Blaston.

Blaston is een betaald spel en gebruikers hebben niet op prijs gesteld dat hun ervaring wordt overspoeld met advertenties die gewoonlijk zijn gedegradeerd tot bepaalde gratis te spelen games, vooral in de mobiele omgeving. Resolution Games kreeg al snel het bericht:

“We waarderen alle feedback en inzichten die je ons hebt gegeven over de Oculus Ad-test voor Blaston die vorige week werd aangekondigd. We begrijpen dat Blaston niet de juiste titel is om met dit soort advertenties te experimenteren. Bijgevolg zullen we deze test niet langer uitvoeren op Blaston "

Resolution Games lijkt nog steeds open te staan ​​voor het proberen van advertenties in andere games, zoals Aas! Deze misstap blijft echter een klap voor Facebook. In feite wilde het bedrijf de prijs van zijn kijkers verlagen om ze te maken concurrerender en toegankelijker, de gederfde inkomsten te compenseren met de winst uit reclame.

Het publiek lijkt het niet leuk te vinden, en zelfs de ontwikkelaars lijken nu te aarzelen. The Verge riep ook enkele vragen op dat de implementatie van reclame binnen een apparaat zoals: Oculus kan optillen. De geruststellingen van Facebook over de bescherming van de privacy van gebruikers lijken niet langer voldoende.