Xbox Bethesda Pete HinesDe laatste uren houdt hij de tussenkomst van Pete Hines in de Speel voor iedereen door Gamespot. Bethesda's senior vice-president van wereldwijde marketing had gesproken: het thema van exclusiviteit op Xbox van de volgende games geproduceerd door het softwarehuis, na de overname door Microsoft een paar maanden geleden, zei hij tegen zichzelf: sorry voor PS5-gebruikers wie ziet deze titels niet aankomen.

Velen hebben deze woorden bijna geïnterpreteerd als: een rechtvaardiging van Pete Hines dat Bethesda haar producties exclusief op Xbox zal uitbrengen, maar de manager van het softwarehuis wilde er graag op wijzen dat niet è così:

“Ik verontschuldig me niet voor de exclusiviteit. Ik "moet" niets doen. Sommige van onze fans zijn boos / boos en het spijt me dat ze dat zijn. Dit is niet verkeerd of raar. Het is beseffen hoe ze zich voelen. Dat is alles. Dat is alles wat ik wilde zeggen'.

Tijdens de Xbox E3-conferentie was Bethesda aanwezig met: starfield en redfall, de laatste ontwikkeld door Arkane. Beide nieuwe IP's worden exclusief uitgebracht op het Microsoft-platform en hetzelfde lot zou andere series kunnen hebben, zoals: Fallout e The Elder Scrolls, een evenement dat onvrede heeft gewekt bij Playstation-gebruikers.