Xbox One-cloudgaming van de volgende generatieNa de uitgebreide conferentie gepresenteerd op de E3, Microsoft heeft enig licht geworpen op enkele van zijn toekomstige strategieën, in het bijzonder die betreffende de ondersteuning a Xbox One.

De console van de laatste generatie zou minstens een paar jaar zijn ondersteund, volgens wat werd vermeld door Phil Spencer, en sommige van de nieuwe first party-producties zouden sowieso een plaats hebben gevonden op oudere hardware. Tijdens het evenement wel het was vrij duidelijk dat Microsoft volledig geprojecteerd is op de volgende generatie en slechts een handvol van de getoonde games zal daadwerkelijk op Xbox One aankomen.

Maar niets om je zorgen over te maken, aangezien Microsoft dat heeft bevestigd Eén eigenaar zal kunnen genieten van de aankomende exclusives door gebruik te maken van de mogelijkheden die cloud gaming biedt, zoals aangegeven in een bericht gepubliceerd op Xbox Wire:

"Sommige games die volgend jaar van onze first party studio's en partners komen, zoals Starfield, Redfall en Stalker 2, vereisen de snelheid, prestaties en technologie van de Xbox Series X | S. We zijn verheugd om te zien dat ontwikkelaars hun visie realiseren op een manier die alleen is toegestaan ​​door hardware van de volgende generatie. Voor de miljoenen gebruikers die vandaag nog steeds op Xbox One spelen, staan ​​we op het punt meer informatie te delen over hoe we veel van deze next-gen games, zoals Microsoft Flight Simulator, naar je console zullen brengen via Xbox Cloud Gaming, zoals we doen op mobiele apparaten. , tablet en browser ".

Ongetwijfeld positief nieuws voor de eigenaren van One die, volgens deze woorden, ze zullen de levenscyclus van hun console enorm zien verlengen dankzij de diensten van Microsoft.

Het Redmond-huis heeft ook: bevestigd gevonden in de laatste fasen van het bijwerken van de xCloud-structuur, die hardware zal doorgeven Xbox-serie X. Dit zal uiteraard leiden tot een verbetering van de kwaliteit van de service, met betere prestaties en framesnelheden voor de games in de catalogus.