Na zoveel geruchten, de conferentie Square Enix presenteert eindigde met de aankondiging en bevestiging van de ontwikkeling van Stranger of Paradise: Final Fantasy Origins, een nieuw begin voor de historische saga ontwikkeld samen met team Ninja Koei Tecmo.

De game komt uit tijdens de 2022 su PC, PS4PS5Xbox, ziet de artistieke en verhalende richting van Kazushige Nojima Tetsuya Nomura en zal een verhaal vertellen dat zou kunnen worden gekoppeld aan het eerste hoofdstuk van de saga. Jack en zijn bondgenoten Ash en Jed begonnen aan een reis om de... Tempel van Chaos, een duistere entiteit die de groep zal proberen te vernietigen, in een poging de profetie van de goden uit te laten komen Strijders van het Licht. Tijdens het verkennen van het donkere kasteel, zal de groep elkaar tegenkomen Guirlande, een zwarte ridder die hunkert naar de kracht van Chaos.

Ook werd de komst van een exclusieve testdemo op PS5 bevestigd, die online zal blijven tot Juni 24 2021.