Tijdens de Ubisoft Forward 2021 onthulde het Franse huis het nieuwe hoofdstuk van een van zijn meest eigenaardige titels: Rocksmith. Een tien jaar na de release van de eerste versie belooft het nieuwe hoofdstuk belangrijk nieuws.

Rocksmith aan de basis is een ritmespel, maar gespeeld met echte instrumenten. Spelers kunnen hun favoriete nummers leren spelen, noot voor noot. Een van de grootste beperkingen van het spel tot nu toe was echter de moeilijkheid die de meeste mensen ondervonden bij het aansluiten van hun instrument op de computer.

Rocksmith + lost dit probleem op met een smartphone-app. De applicatie verandert je telefoon in een microfoon die geluid van akoestische instrumenten of versterkers rechtstreeks naar de game kan sturen. Andere belangrijke veranderingen uit het verleden betreffen de nummers. De catalogus met beschikbare nummers moet worden uitgebreid met nummers die verder gaan dan rock, wat in het verleden het belangrijkste genre was. Ook de functie is toegevoegd Rotssmid werkplaats, waarmee gebruikers originele arrangementen van de beschikbare nummers met de community kunnen delen.

Verdere verbeteringen hebben betrekking op de interface, waaronder: akkoorden en een nieuw tabulatuurarrangement. Het zal ook gemakkelijker zijn om je voortgang bij te houden, die niet alleen per nummer maar ook per techniek wordt onderverdeeld.

Rocksmith + zal beschikbaar zijn voor pc. De releasedatum is nog onbekend, maar het is mogelijk om direct te solliciteren naar gesloten bèta op de spelsite.