Google StadiaGoogle Stadia bereidt zich eindelijk voor op Smart TV. Het huis met uitzicht op de bergen heeft inderdaad aangekondigd dat vanaf 23 juni zijn gamingplatform beschikbaar zal zijn op Chromecast met Google TV en op televisies met het Android TV-besturingssysteem.

Google heeft een allereerste lijst met ondersteunde tv's aangekondigd, die uiteraard zal worden uitgebreid:

  • Chromecast met Google TV
  • Hisense Android Smart TV's (U7G, U8G, U9G)
  • Nvidia Shield TV
  • Nvidia Shield TV Pro
  • Onn FHD-streamingstick en UHD-streamingapparaat
  • Philips 8215, 8505 en OLED 935/805 Series Android TV's TV
  • Xiaomi MIBOX3 en MIBOX4

Het is nog steeds mogelijk om te activeren voor alle apparaten die niet in de lijst staan experimentele ondersteuning en download de Google Stadia-app van Play Store. Aangezien dit echter een functie is die nog volop in ontwikkeling is, kan volledige werking niet worden gegarandeerd voor televisies die nog niet officieel worden ondersteund.