Het schijnt dat Yuji Naka, vader van franchises zoals sonischNachten in dromen en Wonderworld-balans, heeft zijn functie verlaten op square Enix, dichtbij commerciële flop van zijn nieuwste creatie.

Balan Wonderwereld Yuji Naka Square EnixHet nieuws komt van zijn officiële sociale profielen, beide op Facebook die van LinkedIn, waar de auteur zijn positie op Square zou hebben veranderd, door het in te stellen als eindigde op 30 april 2021.

Balan Wonderwereld Yuji Naka Square Enix

Het oordeel van Balan Wonderworld door het publiek en critici is nogal teleurstellend gebleken, met een stemming over Metacritic die tussen 51 / 100 (PS5) en de 36 / 100 (Nintendo Switch), zelfs niet om daar te komen tra de top 40 best verkochte titels tijdens zijn vroege dagen. Bovendien lijkt de voorraad in Japan te zijn verkocht over 2,100 exemplaar op alle platforms (pc, PS4, Xbox, Nintendo Switch en PS5).

Echt zonde voor een creatieveling die volgens een interview met hem IGN afgelopen september 2020 was hij op zoek naar nog een laatste kans om een ​​nieuwe platformgame te maken.