De laatste is net afgelopen Stand van zaken door Sony gewijd aan Horizon Verboden West. Tijdens het evenement was de gamedirecteur van Guerrilla Games Mathijs De Jonge gepresenteerd aan alle fans van Aloy de eerste gameplay-video gewijd aan zijn nieuwe avontuur dat eraan komt PlayStation 4 PlayStation 5.

Tijdens deze gameplay (opgenomen op PS5) van ongeveer tien minuten, laten we eens kijken Aloy met de bedoeling zijn vriend te redden Erend uit de klauwen van de Ribelli, mensen die in staat zijn de wilde machines die het menselijk ras hebben overgenomen, te overheersen en te temmen.

De demo toonde ook enkele van de belangrijkste mechanismen van het spel, waaronder de Focusscanner in staat om de aandachtspunten te markeren die aanwezig zijn in de open wereld van Horizon (zoals ruimen of objecten), de Duikmasker die een verkenning van de zeebodem mogelijk maken zonder enige beperking en de mogelijkheid van uitrusting speciale bewegingen voor de speer van de hoofdpersoon.

De presentatie werd vervolgens afgesloten met een kleine preview van de dreiging voor de wereld van Horizon: een rode storm in staat om elke vorm van leven te doden. Het is aan Aloy om de technologie te vinden die nodig is om de verspreiding van de pest te stoppen.