In de afgelopen dagen is het YouTube-kanaal Zal het werken? heeft een video geplaatst die op het eerste gezicht een geheime functionaliteit di Nintendo Wii U, De noodlottige console van Nintendo die in 2012 werd uitgebracht. Met deze functie zou de console dat kunnen brand een dvd en maak een back-up op schijf van onze favoriete eShop-titels, voor het geval Nintendo ooit besluit sluit de digitale winkel door Wii U.

Perfect! Nu zou ik het nieuws gemakkelijk op deze manier kunnen afsluiten en u hiermee kunnen verlaten incomplete informatie, Nee? Helaas, de realiteit valt vaak tegen en wat er op de video wordt getoond het is niet echt een echte brandwond. De waarheid schuilt in de optische media die voor deze operatie worden gebruikt: un schijf DVD-RAM (Werkgeheugen).

In tegenstelling tot de meer gebruikelijke dvd-rw's en dvd-r's, dvd-ram (formaat dat sindsdien op de markt is 1997) behoren tot een klasse van hun eigen hardware waarvoor ze bedoeld zijn gedragen zich als elke harde schijf, compatibel met verschillende bestandssystemen zoals FAT, NTFS en (zoals in dit geval) Nintendo's eigen bestandssysteem. En het is dankzij dit bijzonder uitzondering, dat het Wii U-besturingssysteem in staat is om zijn gegevens op de schijf over te dragen, zoals het zou doen met elk ander opslagmedium zoals een sleutel o een externe USB-harde schijf.