De AscentThe Ascent, een interessante cyberpunk top-down shooter ontwikkeld door Neon Giant, is vanaf 29 juli beschikbaar voor pc en Xbox. Het nieuws verscheen op de officiële Steam-pagina van het spel waar het gelijktijdig werd geopend de pre-order fase voor 29.99 euro.

The Ascent combineert RPG-mechanica met een klassieke isometrische shooter, allemaal gesitueerd in de cyberpunkwereld van Veles. De titel belooft een grote vrijheid in de speelstijl en een brede mogelijkheid om je personage aan te passen via een ander plunderingssysteem. "Verticaliteit" is het wachtwoord van de hele productie, met gevechten die ontworpen zijn om te worden geconfronteerd met behulp van een kaart die op verschillende niveaus is uitgebreid, en met de mogelijkheid om samen met drie andere coöperatieve spelers een avontuur aan te gaan met een sterk verhaalcomponent.

De Ascent, zoals vermeld, zal beschikbaar zijn op pc en Xbox, met verwachte toegang tot de Xbox Game Pass-catalogus al op de eerste dag.