In 2019 Sony geplaatst een bepaald octrooi wat de visie illustreert van het Japanse bedrijf in verband met een bepaald fenomeen van de wereld van export: de weddenschappen.

Wedden op Sony esport

Volgens dit document zou Sony een systeem hebben bedacht dat dit kan de kansen van een speler bepalen op basis van zijn prestaties in het verleden, of het nu zijn prestaties in dat ene toernooi zijn of zijn hele e-sportcarrière. En dat is niet alles: Sony zou in zijn algoritme enkele specifieke in-game-evenementen hebben opgenomen, zoals het bereik van een explosie veroorzaakt door een granaat.

Al deze functies zouden binnen vallen een platform beheerd door Sony dat exclusief is gewijd aan weddenschappen. Vanzelfsprekend nodigen wij u, zoals elk octrooi, uit om dit nieuws met de nodige tang te nemen en te wachten op een mogelijke officiële aankondiging. Het is echter interessant om op te merken hoe op dit moment zo'n octrooi ontstond, met een exportlandschap dat, mede dankzij de betrokkenheid van de federale overheid, elke dag probeert te stoppen met het fenomeen van illegale weddenschappen en wedstrijd vaststelling.