Zoals u zich zult herinneren, een paar maanden geleden het rollenspel Disco Elysium werd gecensureerd dal Classificatieraad van de Australische regering, waardoor de verkoop van de bekroonde titel wordt beperkt vanwege zijn "Expliciete inhoud". Tot op heden lijkt de situatie echter te zijn omgekeerd ten gunste van de jongens van ZA / UM Studio.

Een paar uur geleden heeft de Australische regering dat gedaan heeft het verbod verwijderd over het spel. Hoewel de classificatieraad dat aanvankelijk vond het gebruik van drugs die in het spel worden getoond, kan gevaarlijk zijn en niet erg leerzaam, deze motivatie overtuigde niet de beoordelingsraad, een andere instantie binnen de Australische regering, die de vertegenwoordiging van drugs door Disco Elysium beschouwde als "Een standpunt in een volledig negatief daglicht, met duidelijke gevolgen voor de speler" in plaats van een uitnodiging om te gebruiken.

Daarom zal de game het felbegeerde ontvangen classificatie R18 + en het kan eindelijk ook op Australisch grondgebied worden verkocht. Leuk weetje van de dag: ondanks het verbod was de Steam-versie van Disco Elysium nog steeds beschikbaar en te koop in de Australische versie van de Valve-winkel.