Vorig jaar, tijdens het begin van de pandemie, bracht Nintendo uit Ring Fit Adventure, Nintendo Switch-titel die gebruikers helpt om in beweging te blijven. De combinatie van fysieke activiteit en monstergevechten, allemaal gemengd in een snel avontuur, maakt het een leuke en uitdagende activiteit die de gebruiker stimuleert om dagelijks te spelen / trainen. Volgens een nieuwe studie is de gunstige aard van de titel ook nog meer bevestigd helpt bij het bestrijden van de pijn van chronische lage rugpijn.

Een team van onderzoekers van Chiba University School of Medicine voerde het onderzoek uit in de hoop het onderzoek naar de effecten van uit te breidenexergaming (de combinatie van lichaamsbeweging en videogames) bij chronische lage rugpijn. Onderzoekers hadden gespeculeerd dat regelmatige activiteit met Ring Fit Adventure zou kunnen helpen bij de symptomen van de aandoening en het lijkt erop dat ze gelijk hadden.

De studie merkte op 40 deelnemers lijdt aan deze pijn gedurende een periode van acht weken. Aan 20 willekeurig geselecteerde deelnemers werd gevraagd om Ring Fit Adventure één keer per week gedurende 40 minuten te spelen, en de andere twintig patiënten in de controlegroep kregen alleen orale medicatie.

De pijn en psychologische score van patiënten werden gemeten en geanalyseerd zowel vóór de studie als aan het einde en na acht weken, de patiënten die Ring Fit Adventure hadden gespeeld, rapporteerden niet alleen fysieke verbetering, maar ook psychologische verbetering.

Naast de vermindering verbeterde ook het gevoel van pijnbeheersing van de patiënt. De deelnemers van de controlegroep rapporteerden ondertussen geen verbetering in pijn of psychisch. Laten we zeggen dat het voortdurend herhalen dat fysieke training belangrijk is voor lichaam en geest nooit genoeg is. Train je met Ring Fit Adventure?