Met de aankondiging van de nieuwe Free-to-Play Tom Clancy's The Division Heartland, Ubisoft is klaar om te starten een koerswijziging naar een actievere investering op het gebied van gratis spellen. Dat maakte de financieel directeur van het Franse softwarehuis bekend Frederick Duguet.

Volgens Duget, "De productie van 3-4 premium games per jaar is niet langer een adequate indicatie van de waarden van Ubisoft", waarmee de daadwerkelijke bereidheid van het bedrijf om terug te keren wordt bevestigd i Gratis te spelen hun belangrijkste bron van inkomsten.

Dit betekent dat Ubisoft de winkels en de ontwikkeling van titels zal verlaten Triple A? Uiteraard niet, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen we minder titels gaan zien zoals Assassin's Creed: Valhalla e De Crew aan de horizon, ten gunste van gratis games (en met microtransacties) zoals Hyperscape of binnen alle andere intellectuele eigendommen van het bedrijf Montreuil.