In de afgelopen uren SEGA kondigde de komst aan van een nieuwe spin-off van de hoofdreeks van Yakuza, Verloren oordeel, die als gameplay de meeste actiekleuren van de saga zal hervatten, na het turn-based "experiment" van de laatste Yakuza: Like a Dragon.

Zoals aangekondigd door de maker van het merk zelf Toshihiro Nagoshi en de producent van de nieuwste titels Kazuki Hosokawa in een interview met IGN, dat van Like a Dragon niet alleen een tijdelijk experiment was, aangezien vanaf nu alle nieuwe hoofdhoofdstukken (hoofd) van Yakuza een gameplay zullen hebben van Turn-based RPG.

De actie blijft echter aanwezig in de spin-offs van de Yakuza-serie, zoals de nieuwe Verloren oordeel in feite, die in plaats daarvan zal worden voortgezet met de meer klassieke gameplay van de eerste hoofdstukken van het merk.