Het Chinese conglomeraat Tencent, eigenaar van veel apps in binnen- en buitenland, heeft te maken met de Amerikaanse regering om hun eigen aandelen niet te verliezen Epic Games en Riot Games. 

Onderhandelingen zijn een gevolg van een van de laatste maatregelen van de Trump-administratie. Om ervoor te zorgen dat de gegevens van Amerikaanse burgers veilig waren, had de inmiddels voormalige president verschillende apps gedwongen datamanagement uit te besteden aan Amerikaanse bedrijven. De bekendste hiervan is zeker TikTok, maar er was ook WeChat, eigendom van Tencent.

In februari, na de bestuurswisseling, de onderhandelingen om TikTok aan Oracle te verkopen zijn bekoeld, maar de president Biden lijkt niet van plan te zijn om zijn aanpak te verzachten richting Chinese investeerders.

Het Amerikaanse Comité voor Buitenlandse Investeringen (CFIUS) heeft Tencent verteld dat dit mogelijk is hun aandelen in Epic en Riot moeten verkopen. De multinational probeert te onderhandelen, maar als de partijen er niet in slagen om tot overeenstemming te komen, is de verkoop onvermijdelijk.

De twee softwarebedrijven verdedigden zichzelf, proberen afstand te nemen van Tencent. Riot gaf geen commentaar en beweerde volledig onafhankelijk te zijn van de Chinese reus. Epic verklaarde in plaats daarvan dat het de gegevens van zijn gebruikers nooit met investeerders heeft gedeeld.