Retourneren het is een spel dat veel over zichzelf praat, in positieve of negatieve zin, ook vanwege zijn eigen Reddingssysteem. Enerzijds hebben we een gemeenschap gedeeld door de roguelike moeilijkheidsgraad van de schutter van Housemarque e schreeuwen de implementatie van een reddingssysteem tijdens wedstrijden; aan de andere kant, de release van de nieuwste patch 1.3.3 werd geruïneerd door een bugs die opgeslagen games kunnen beschadigen, waardoor de ontwikkelaar wordt gedwongen haal de update op in de PS Store.

Volgens patch noteszou deze nieuwste versie van Returnal verschillende problemen hebben opgelost die verband houden met de stabiliteit van het spel, zoals de onmogelijkheid van ontgrendel enkele trofeeën of sommige situaties die ze droegen naar software crash. Een paar uur nadat de patch was uitgebracht, merkten verschillende spelers op PS5 dat hun opslag geannuleerd was.

Housemarque werkt aan een nieuwe corrigerende patch die het probleem oplost en nodigt de eigenaren van versie 1.3.3 niet alleen uit om download het spel opnieuw, maar ook om schakel automatische console-update uit.

UPDATE: Housemarque heeft de bugfix-patch uitgebracht 1.3.4, die het probleem definitief oplost.