Gamescom, de belangrijkste Europese beurs in de videogamesector, heeft besloten dat te doen hun plannen voor de editie 2021 aanpassen. Na de afgelasting vorig jaar leek het erop dat het evenement in hybride vorm zou plaatsvinden, live en online, maar de organisatoren vielen liever terug op een volledig digitaal evenement.

De redenen zijn toe te schrijven aan de omstandigheden van de Covid-19-pandemie in Europa. De vaccinaties versnellen, maar de immuniteit van kuddes voor de bevolking in de grote landen is nog ver weg.

Felix Falk, directeur van de Duitse branchevereniging Game en organisator van de beurs, zei dat de beslissing is genomen na lang overleg met exposanten. Het online evenement zal de stappen daarvan volgen van het afgelopen jaar, inclusief de openingsshow Opening Night Live gepresenteerd door Geoff Keighley. De data blijven de reeds vastgelegde data, van 25 tot 29 augustus.

Als onderdeel van de promotie van het evenement heeft Gamescom Gamescom Epix georganiseerd, een project dat de gemeenschap moet activeren via sociale media. Aan de kant van de insiders, Devcom zorgt voor de inrichting van een digitaal platform om de ontmoeting van investeerders en exposanten te vergemakkelijken.

Het optimisme van maart tijdens de presentatie van het hybride evenement was het daarom niet opgewassen tegen de realiteit van de pandemie. Elke terugkeer naar een live-evenementproject wordt uitgesteld tot 2022.