Kadokawa Corp, het conglomeraat dat eigenaar is van From Software, hebben onlangs hun eigen uitgebracht inkomsten voor het boekjaar 2021. In een presentatie aan investeerders over toekomstscenario's liet Kadokawa doorschemeren dat zijn gamingprojecten, waaronder Elden Ring, te laat zouden komen.

Elden Ring is de langverwachte videogame die is gemaakt in samenwerking tussen From Software en George RR Martin, auteur van A song of Ice and Fire, waarop de tv-serie Game of Thrones is gebaseerd. Het bedrijfsrapport wijst er echter op de moeilijkheden die zijn ondervonden bij de productie van videospellen als gevolg van de pandemie.

Een hele pagina van de presentatie is gewijd aan de videogame. In de dia onderstreept het bedrijf hoe de titel de samenkomst kan zijn van twee wereldfenomenen en commerciële successen zoals Dark Souls en het werk van Martin. Elden Ring is het meest ambitieuze project in de geschiedenis van From Software, en werd tijdens de Game Awards 2020 uitgeroepen tot meest verwachte game van het jaar.

Elden Ring kan nog meer vertraging oplopen, waarschuwt moederbedrijf FromSoftware

Documenten geven dat aan Elden Ring komt pas in maart 2022 uit, niet verrassend nieuws gezien de stilte die de titel de afgelopen maanden heeft omgeven. Waarschijnlijk wordt de stilte rond de titel pas in de zomer onderbroken. Veel geruchten geven namelijk aan Juni dit jaar als de juiste maand voor de officiële aankondiging.