rel aangekondigd gisteravond zal het beginnen neem de voice chats van Valorant op om ze beter te matigen. Er is geen andere optie om dit te voorkomen dan het gebruik van voicechat te stoppen.

Voicechat is een buitengewoon nuttige maar even bekritiseerde tool in online videogames. Het onmiddellijke karakter van communicatie zorgt enerzijds voor een betere coördinatie in teamspellen, anderzijds creëert het de mogelijkheid voor beledigingen en pesterijen die moeilijk te matigen zijn. 

Valorant is niet vrijgesteld van deze kritiek, zo lijkt het het probleem is vooral ernstig in Riot's shooter. Sinds de bèta hebben veel spelers inadequaat gedrag in spraakchats gemeld. Onder hen ook een game-ontwikkelaar, die een video van de intimidatie op zijn Twitter-profiel plaatste.

Een jaar na het incident besloot het bedrijf serieuze maatregelen te nemen. Alle spraakchats worden opgenomen, zodat eventuele klachten kunnen worden gecontroleerd door de moderatoren. Zodra een speler is gestraft voor zijn chatgedrag, wordt de registratie voor hem beschikbaar gesteld en vervolgens verwijderd.

De moderatie zal uiteraard niet onmiddellijk plaatsvinden, maar alleen het gevolg zijn van eventuele rapporten. Er is geen mogelijkheid om ongemodereerde chats te gebruiken, de enige manier is om de voicechat-optie te verwijderen, wat onpraktisch is in Valorant.

Het opnemen van spraakchat is een ongebruikelijke praktijk, maar het kan in de toekomst heel gewoon worden. Op PlayStation 5 kunnen ontwikkelaars deze optie ook activeren naar believen. Op dit moment lijkt de reactie van spelers op deze verandering grotendeels positief te zijn.