Zoals gemeld op Twitter door een insider van Microsoft, zou een van de first-party studio's van het bedrijf aan een videogame werken geïnspireerd door de tv-serie The Mandalorian. 

De serie die zich afspeelt in de wereld van Star Wars is een enorme hit op Disney + en Microsoft zou bereid zijn om van deze populariteit te profiteren. De hoofdrolspeler van het spel zou het beroep van kunnen zijn Premie Jager meer dan de Mandalorian uit de tv-serie.

Alle videogames werken lange tijd geïnspireerd door Star Wars waren exclusief voor Electronic Arts. Maar onlangs heeft de aankondiging van een Ubisoft-project dat zich afspeelt in de wereld, uitgevonden door Lucas, de deur geopend naar nieuwe mogelijkheden.

Het gerucht dat Shpeshal Ed in een tweet meldt, wordt gedeeltelijk bevestigd in de de samenwerking is al begonnen tussen Microsoft en Lucasfilm Games. In feite zou er ook een Indiana Jones-game in ontwikkeling zijn. Bovendien bevestigde Jason Schreier ook in een tweet dat er mogelijk een Star Wars-spel over premiejagers in ontwikkeling is.

Tijdens het Duke-podcast definiëren Last Stand Media sprak ook over toekomstige samenwerkingen tussen Microsoft en Lucasfilm. Onder deze werd ook genoemd een beter gespecificeerd videospel gebaseerd op een van de merkeigenschappen onlangs weer tot leven gewekt, wat misschien wel het spel op The Mandalorian is.

Samenvattend blijven dit geruchten met zeer zwakke bevestigingen. Er zijn fGardens vermoedde dat Microsoft werkt aan een titel met een Star Wars-thema. Mogelijk is dit spel geïnspireerd door The Mandalorian.