Ten koste van wat in februari werd aangekondigdFall Guys: Ultimate knock-out zal niet komen Nintendo Switch en Xbox tegen het einde van de zomer. Het was precies om het uitstel van de havens voor de populairste battle royale van 2020 aan te kondigen Mediatonic met een nieuw bericht erop officiële blog.

Achter deze aankondiging schuilt de bereidheid van het softwarehuis om de middelen die door Epic Games worden verstrekt, toe te voegen nieuwe functies binnen hun spel. Onder de vele vinden we ook de langverwachte Crossplay waarmee spelers van alle platforms (of het nu pc, PS4, PS5, Xbox of Switch is) samen kunnen spelen, waardoor alle huidige spelers worden gecombineerd.

Er is geen nieuwe releasedatum voorzien voor de Switch- en Xbox-versies, maar Mediatonic heeft verzekerd dat er updates zullen zijn via zijn officiële kanalen, zoals het leuke Twitter-account dat aan het spel is gewijd.