Het jaar van de griffioen blijft nieuwe dingen brengen naar de Hearthstone Tavern. Nadat het spel een revolutie teweeg had gebracht door de komst van de Gratis basisset, nu staat er weer een kleine revolutie in de winkel te landen.

Voor het eerst kunnen spelers kaarten rechtstreeks kopen, zonder te vertrouwen op de willekeur van de pakketten. Ze worden genoemd Preforgiate dekken, en je kunt hele decks aan je verzameling toevoegen.

De decks, nu een maand na de release van de nieuwste uitbreiding, zijn gemaakt met gamegegevens van duizenden spelers. Ze zijn daarom geschikt om direct te spelen, zonder al te veel aanpassingen. 

De kosten bedragen $ 19,99 voor 30 kaarten, en je kunt maar één kaartspel per account kopen. Bovendien blijven voorgesmede decks slechts twee weken in de winkel. Deze beperkingen zijn te wijten aan het feit dat deze nieuwe functie nog in de experimentele fase.

Patch 20.2, die deze nieuwe decks naar de winkel zal brengen, zal ook de Battle-modus veranderen, met een nieuwe stam. I Wrat ze zullen zich bij de andere soorten volgelingen voegen en zullen in alle spellen aanwezig zijn tot de volgende grote update.