gisteren, de officiële website van de Game Developers Conference (GDC) publiceerde de resultaten van de jaarlijkse enquête gericht op de belangrijkste spelers in de videogame-industrie: de ontwikkelaars. De punten op de agenda zijn duidelijk: rinviismartworking in de dagen van COVID vakbondsvorming.

Wat betreft de eerste gegevens, de 44% van de respondenten zei dat ze de release van hun titels moesten uitstellen het afgelopen jaar, waarbij de resterende 49% het tegenovergestelde aangeeft en een klein deel dat momenteel geen projecten in de pijplijn heeft (7%)

Productiviteit was niet het enige front dat werd getroffen door de huidige pandemie, 75% van de respondenten bevestigde dat dit het geval was verhoogden hun productiviteit dankzij Smartworking, een werkpraktijk geïmplementeerd om de gezondheid van werknemers te beschermen, maar dat wordt langzaamaan een nieuwe norm, zelfs buiten de noodsituatie op het gebied van gezondheid.

GDC-ontwikkelaarsonderzoek

Ten slotte is er bijzondere aandacht besteed aan de oprichting van vakbonden, een onderwerp dat het afgelopen jaar aan populariteit begon te winnen, mede dankzij de verschillende getuigenissen van knarsen, mishandeling e misbruik in de werkplaats. GDC-ontwikkelaarsonderzoekHoewel 51% van de respondenten is voorstander van het oprichten van vakbonden voor ontwikkelaarsis meer dan 40% nog onzeker over de daadwerkelijke realisatie binnen de videogame-industrie. Voor meer informatie over het resultaat van deze nieuwe GDC-enquête verwijzen wij u naar pagina gewijd aan het downloaden van het volledige bestand in pdf-formaat.