Activision Blizzard heeft het contract verlengd opalgemeen directeur Bobby Kotick tot 2023. De verlenging van het contract ging echter gepaard met een netto verlaging van de bezoldiging.

De verlaging was vrijwillig en bedraagt over 875.000-dollars, om het salaris af te stemmen op de doelstellingen van het bedrijf. Daarnaast heeft Kotick ook besloten om de bonussen te verlagen om zo een korting te krijgen van $ 1,75 miljoen voor het fiscale jaar 2021-2022.

Dat gezegd hebbende, moet worden benadrukt dat de CEO nog steeds kan komen tot 200% van hun basissalaris ontvangen, gebaseerd op de prestaties van het bedrijf.

Deze vermindering is zeker niet te danken aan de resultaten van Kotick. Onder zijn leiding heeft Activision Blizzard zijn kapitalisatie zelfs verhoogd van 10 miljoen naar 70 miljard dollars, met een stijging van de aandeelhouderswinsten van 8.100% in twintig jaar.

Kotick handelde echter niet zonder externe druk. Sommige aandeelhouders hadden de afgelopen jaren al kritiek geuit op het buitensporige salaris van de CEO, om een ​​korting te vragen. Het idee werd ondersteund door de CtW Investment Group, een bedrijf dat is opgericht om de salarissen van grote managers te controleren.

Ook in het afgelopen jaar heeft Activision Blizzard ontsloeg de helft van zijn personeel van de export- en evenementenafdeling vanwege de pandemie.