In de afgelopen uren via een officieel bericht op de communityblog van Google Stadia het ontwikkelingsteam van het cloud gaming-platform heeft verschillende aankomende nieuwsberichten aangekondigd met betrekking tot de vernieuwing van de User Interface van de service.

De gebruikersinterface werd in feite vaak bekritiseerd vanwege het product van Google, dat er niet eens een bood zoekbalk in de winkel en dwong gebruikers daarom door de pagina te scrollen totdat ze het spel vonden dat ze wilden kopen.

gelukkig vanaf deze week de zoekbalk wordt eindelijk ingevoegd op de Google Stadia-webpagina en is van toepassing op zowel de bibliotheek als de winkel zelf.

Een andere interessante nieuwigheid die binnenkort zal worden geïmplementeerd, is die van een activiteitentoevoer lijkt erg op die van een pagina sociaal, waarmee gebruikers schermafbeeldingen en gamevideo's kunnen delen en je je eigen "State Shares" kunt opslaan en plaatsen, zodat je het spel precies vanaf het geselecteerde punt kunt hervatten.