Sony PS5PS5 had een buitengewone lancering volgens wat ze zeggen de laatste financiële verslagen di Sony. De nieuwe console van het Japanse bedrijf werd verkocht 4.5 miljoen eenheden in het laatste kwartaal van 2020, met anderen 3.3 miljoen machines geplaatst in deze eerste maanden van 2021.

Ondanks de beperkte beschikbaarheid kon de pasgeborene van Sony zich daardoor registreren nummers beter dan die verkregen door PS4 tussen 2013 en 2014, wat bevestigt hoe PS5 is eigenlijk de beste lancering ooit voor een Playstation-console.

Het goede nieuws voor Sony houdt daar niet op, want in dezelfde periode werden er nog eens miljoen PS4's verkocht Het aantal abonnees van Playstation Plus steeg tot 47.6 miljoen, een groei van 14.7% in vergelijking met het vorige cijfer.

Ten tweede wat gemeld door de marktanalist Daniel Ahmad, hardware sales account voor de 20% van de omzet van Sony's Game & Network Services Division, een lager cijfer dan dat van de verkoop van digitale software en aanvullende inhoud (microtransacties en DLC) die respectievelijk een gewicht hebben, 21% en 34% van het totaal.

Ten slotte moet worden opgemerkt de daling van de inkomsten gegenereerd door de fysieke markt dat, met de komst van een PS5 ook verkocht in een 'alleen digitale' versie, ze vertegenwoordigen slechts 5% van de omzet van de divisie, een duidelijk symptoom van een formaat dat geleidelijk in de richting van veroudering evolueert.