Microsoft heeft zijn laatste financiële resultaten gepubliceerd, waaronder, naast de astronomische netto-inkomsten (15 miljard dollar), een bepaald cijfer opvalt gerelateerd aan Minecraft. 

Sinds de game onder de controle kwam van het bedrijf van Bill Gates, is het dankzij mods een belangrijke basis geworden voor verschillende makers. Verkoopcijfers van Minecraft mod spreken van een miljard downloads in totaal, en inkomsten rondde 350 miljoen dollar. 

Dit cijfer is gestegen sinds 2017, toen Microsoft Minecraft kocht, maar bevat alleen mods die rechtstreeks door Microsoft zijn verkocht, met uitzondering van andere kanalen. Minecraft CEO Terwijl Nadella dat specificeerde het bedrijf behoudt een deel van het inkomen, maar dat nog steeds meer dan de helft van de 350 miljoen in de zakken van ontwikkelaars belandde.

Nadella wilde benadrukken hoe het succes van de markt Minecraft vertoont geen tekenen van afname. De game blijft gebruikers aantrekken, die elk jaar en op dit moment met 30% toenemen 140 miljoen bereikt actieve spelers in een maand