Riot verzonden een officiële klacht via hun advocaten aan de ontwikkelaars van Chronoshift, een legacy-project van League of Legends-fans. In de brief worden ze beschuldigd van inbreuk op het intellectuele eigendom van het bedrijf. Als dit het verhaal was, zou er niets vreemds zijn, maar de projectwebsite, die de brief wil sluiten, was al dagen offline.

Dit komt omdat achter wat een simpele schending van de juridische regels van League of Legends lijkt, schuilgaat een vreemd verhaal. Gebeurtenissen die schaduwen werpen op de modus operandi van grote bedrijven tegenover kleine ontwikkelaars.

De beschuldigingen

Een goede plek om dit verhaal te beginnen het is een bericht op Reddit, in de sub r / PCGaming, die op 24 april verscheen en onmiddellijk onder de aandacht van de hele gemeenschap sprong. In die paar alinea's Chronoshift-ontwikkelaars beschuldigen Riot ervan hen te bedreigen, en om in ruil daarvoor toegang te hebben gevraagd tot de site en de code van hun project.

Het cruciale bewijs van deze aanklacht is een scherm met enkele Discord-berichten, verhandeld tussen een Chronoshift-ontwikkelaar en een bepaalde Zed, wat het beweert te zijn onderdeel van het beveiligingsteam van Riot. De eerste berichten lijken een normaal gesprek, maar al snel krijgt de uitwisseling een heel vreemde toon.

Zed doet er niet lang over om de ontwikkelaar dat te laten begrijpen hij en zijn team kijken naar al hun bewegingen, en om te laten zien dat u de namen kent van de leden van het Chronoshift-team. De vermeende medewerker Riot vraagt ​​om toegang tot de broncode, naar de Chronoshift.dev-website en naar alle informatie die met andere ontwikkelaars wordt gedeeld.

Naast het gebrek aan professionaliteit van de uitwisseling, is de toon van Zed's berichten op zijn minst een bullebak en grenst aan de dreiging. "Geef ons wat we willen en we zullen je niet aanklagen", "Ik zit in het beveiligingsteam, ik zoek mensen en doe dingen"zinnen die niemand zou verwachten van de vertegenwoordiger van een groot bedrijf.

In feite hebben veel gebruikers de beschuldigingen van de Chronoshift-ontwikkelaars aan Riot verwelkomd scetticismo. Het was gemakkelijk voor te stellen dat iemand die zich voordeed als Riot zich achter Zed verstopte om toegang te krijgen tot de Chronoshift-site. Dus het verhaal bleef 72 uur beperkt tot Reddit het project werd stopgezet en er verscheen een eenvoudig persbericht op de site om hem op de hoogte te stellen van de sluiting.

Riot's officiële klacht

Eindelijk bevestigde Riot dat op 28 april het ontwikkelingsteam van Chronoshift het ontving een officiële brief waarin wordt verzocht om de opschorting van het project en de levering van de broncode aan het bedrijf wegens inbreuk op intellectueel eigendom e van de wettelijke voorschriften van het bedrijf.

In het persbericht Riot geeft ook toe dat Zed inderdaad deel uitmaakt van het beveiligingsteam van het bedrijf en zegt teleurgesteld te zijn over zijn gedrag. Het bedrijf zal een intern onderzoek instellen en passende maatregelen tegen u nemen.

Het aanvragen van codelevering is in deze gevallen letterlijk een standaardprocedure om ervoor te zorgen dat niemand anders het project kan voortzetten zonder medeweten van de rechtmatige eigenaren. Deze verduidelijking is toegevoegd naar aanleiding van speculaties dat ze wilden dat Riot de intentie had om hun eigen legacy-project te ontwikkelen League of Legends, en bijgevolg geïnteresseerd in het opnemen van het werk van Chronoshift.

Voordat de projectsite volledig offline ging, de ontwikkelaars plaatsten nog een laatste bericht, die volgens wat gerapporteerd door PCGamer luidde:

“We zijn ongelooflijk teleurgesteld over het gedrag van Riot. In plaats van een gesprek te beginnen over de toekomst en het belang van dit project, besloten ze er gratis gebruik van te maken door middel van een juridische procedure "