Niantic heeft onlangs het laatste nieuws aangekondigd over aankomende updates van Pokémon Go, de app waarmee je de wereld van pocketmonsters kunt betreden via augmented reality. De game herbergt momenteel de meeste nationale Pokédex (behalve enkele tekortkomingen van recente generaties) en tijdens de maand van Mei verwelkomt twee nieuwe legendarische Pokémon: Xerneas en Yveltal.

Dit is wat Niantic zelf beschrijft in de Pokémon Go officiële blog:

"Binnenkort zal een legende onze wereld verlichten: Xerneas, de Creation Pokémon, en Yveltal, de Destruction Pokémon, zullen tijdens het evenement hun Pokémon GO-debuut maken. Bright Legends X e Heldere legendes Y. Daarnaast zullen er een aantal Fairy-type en Dragon-type Pokémon die in de Kalos-regio zijn ontdekt, beschikbaar zijn, zoals Spritzee, Swirlix en de weergaloze Goomy, evenals een nieuwe tool: de regenaasmodule, die kan worden gebruikt om Sliggo te ontwikkelen. , de evolutie door Goomy, in Goodra. Je kunt Sliggo ook laten evolueren als het regent in het spel. "

Het eerste Bright Legends X-evenement begint 4 t / m 17 mei 2021 en met het Bright Legends Y-evenement dat kort daarna begint.