De pc-versie van Nier Replicant het is niet zo teleurstellend als de haven van Nier Automaten maar het levert nog steeds een aantal vervelende problemen op. De animaties zijn frame-gebonden, dus verder gaan dan 60 brengt enorme problemen met zich mee vanwege de supersnelle animaties. Bovendien zijn er ook verlagingen in de framerate voor het geval je de controller loskoppelt terwijl je in het spel bent, een probleem met betrekking tot de muisaanwijzer die niet van het scherm verdwijnt. Bovendien is er een slecht beheer van GPU- en CPU-bronnen. In de praktijk worden ze weinig gebruikt en dus worden slechtere resultaten behaald dan verwacht, zelfs bij builds op hoog niveau.

Gelukkig is de modder-community al tussengekomen en begonnen met het repareren van Nier Replicant. Ten eerste is er de injecteerbare Special K gemaakt door Kaldaien, waarmee je de muiscursor kunt verwijderen die verschijnt wanneer je met de gamepad speelt, het stotteren vermindert en je een framerate-limiet kunt instellen door interne v-sync uit te schakelen. Hieraan toegevoegd is ook de Nier Replicant Hoge FPS Fix, waarmee je Nier Replicant verder kunt draaien dan 60 fps zonder problemen met animaties.

Je kunt natuurlijk gewoon wachten tot Square Enix het spel patcht. Het kostte tenslotte maar vier jaar om een ​​patch voor Nier Automata uit te brengen.