In iets meer dan 7 uur Nier Replicant versie 1.22474487139…, de remake van het eerste hoofdstuk van de Nier-serie en voorheen alleen beschikbaar in Japan, komt op Steam uit. Enkele van de recensies die de afgelopen uren zijn uitgebracht zij toonden nogmaals De tekortkomingen van Square Enix op het gebied van pc-optimalisatie.

Volgens de kranten PC GamesN PC Gamer, is de pc-versie van Nier Replicant een duidelijke stap voorwaarts in vergelijking met Nier Automata, een game die op pc keer op keer is bekritiseerd door de gemeenschap. Tegelijkertijd zijn recensenten verschillende problemen met de framesnelheid tegengekomen, met continuïteiten vertragingen gerelateerd aan Steam Controller API en in sommige gevallen het onvermogen om te spelen met framesnelheden hoger dan de klassieke 60 fps. Voor het laatste bijzonder, de afwezigheid van grafische opties met betrekking tot V-Sync brengt het spel naar verhoog de snelheid van animaties zodra 60 fps wordt overschreden.

Wat denk je? Square Enix zal er onmiddellijk aan werken corrigerende patch of we zouden nog een ander geval moeten verwachten van herziening van bombardementen?