Gisteren is CD Projekt Red uitgekomen een gedetailleerd rapport van zijn inkomsten in het laatste kwartaal van 2020. De bevatte gegevens onthuld de opbrengst van Cyberpunk, maar ook de kosten voor de vele gevraagde vergoedingen.

Ondanks alle controverse en kritiek wist Cyberpunk 13,7 miljoen exemplaren te verkopen, waarvan 73% in digitale vorm. L.het meest vertegenwoordigde platform is de pc met 56% van de exemplaren, gevolgd door PlayStation met 28% en XBox met 17%.

Het succes van het spel sleepte ook de andere diensten van CD Projekt naar zich toe, GOG.com verder. De site, die betrokken is bij de verkoop van 10% van de exemplaren van Cyberpunk, boekte een omzet van $ 90 miljoen.

CD Project Red voorspelt dat de verkoopcurve van het spel abnormaal zal zijn. Dit zal zowel te wijten zijn aan de kritiek, maar vooral aan de Sony's beslissing om de titel uit de PlayStation Store te halen. 

Negatieve opmerking in het rapport zijn terugbetalingen. Na de lancering van Cyberpunk 2077 besloot CD Projekt om teruggaven voor gebruikers veel gemakkelijker te verkrijgen dan normaal. Dit leidde tot een piek van ongeveer 30.000 terugbetaalde exemplaren, wat resulteerde in een uitgave van $ 2,23 miljoen.

Het cijfer omvat ook de kosten van de operaties die het Poolse bedrijf heeft ondernomen. Deze gegevens bevatten alleen kopieën die rechtstreeks door CD Projekt worden terugbetaald, en niet van derden. Dit laatste cijfer moet worden benadrukt omdat andere retailers zoals Microsoft, Best Buy en GameStop ook hun terugbetalingsbeleid specifiek voor Cyberpunk hebben versoepeld.

Aan het einde van het rapport wilde CD Projekt enkele aspecten vanattacco informatico onmiddellijk in februari. De hackers zouden een applicatie van derden gebruiken om de beveiligingssystemen van het bedrijf te doorbreken. Het belangrijkste gevolg van de aanval was het verlies van ongeveer drie weken werk.