Sony heeft een patent aangevraagd om een ​​kunstmatige intelligentie te ontwikkelen die dat kan leer de speelstijl van een persoon en kopieer het dan door het videospel te spelen in plaats van de mens.

Alleen in de dagen dat de Europese Commissie doet zijn voorstel om kunstmatige intelligentie in het oude continent te reguleren, Sony is een nieuw project gestart dat de wereld van videogames radicaal zou kunnen veranderen dankzij AI. 

Zoals de site vertelt SegmentNext, zou het octrooi zich in vier fasen ontwikkelen en zou worden beschreven als "één controlewijze gebaseerd op geautomatiseerde kunstmatige intelligentie om specifieke taken uit te voeren binnen videogametoepassingen ".


In eerste instantie zou het project de speler standaard een leeg AI-profiel toewijzen. Dit profiel zou dan kijken naar de manier van spelen van de gebruiker in verschillende contexten. Op dat punt zou het programma een gedragspatroon genereren dat in staat is de eigenaardigheden van de speler na te bootsen. Dit zou een soort "automatische piloot", waardoor de gebruiker een vervanger kan hebben om voor hem te spelen.

Sony geeft in het kader van het patent ook twee voorbeelden van het gebruik van deze technologie. De eerste is de voltooiing van moeilijke missies voor de speler, waarvoor veel pogingen nodig zijn. In dit geval zou er ook een manier zijn om aan te geven dat de speler die specifieke missie heeft voltooid met behulp van de AI.

De tweede is gebruik in coöperatieve spellen voor meerdere spelers die vele uren speelplezier vereisen. In dit geval kan de AI worden gebruikt om met je personage verder te gaan terwijl de speler aan het werk is of andere verplichtingen heeft.

Sony begon te investeren in een project dat kunstmatige intelligentie ontwikkelde sinds 2019 en dit zou de eerste vrucht van dat project kunnen zijn.