Aangekondigd tijdens E3 2019, Tales of Arise was een van de onrustige ontwikkelingstitels, volledig getroffen door de noodsituatie in het Coronavirus die het team ertoe dwong stel het spel uit tot een onbepaalde datum. Welnu, vandaag heeft Bandai Namco een nieuwe trailer uitgebracht die eindelijk de releasedatum van het nieuwe hoofdstuk van de Tales-serie heeft onthuld: 10 september 2021.

Bovendien kondigde de regisseur de titel aan, aan de microfoons van IGN, de komst van de titel niet alleen op de huidige generatie consoles, maar ook op platforms zoals Xbox-serie PlayStation 5:

“Nu we het uitstel en werken tijdens COVID hebben aangekondigd en onze manier van werken hebben veranderd, is dit laatste ontwikkelingsjaar meer dan positief geweest. […] We hebben de tijd genomen om ons te concentreren op kwaliteit en verbeteringen aan het spel, de toegankelijkheid ervan te vergroten en spelers meer opties te geven op het gebied van platforms. "

En tot slot is er een nieuwe gameplay-video uitgebracht: